menu

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Μίνι τέστ



ας έχω ένα ωραίο. Την εικόνα του ουρανού την ώρα που έκλειναν οι κάλπες, όπως φαινόταν από Αθήνα. Νά 'τηνε, παρμένη με το Stellarium



Τί σημαίνει αυτό που βλέπουμε; Ότι ο Σείριος, την ώρα που έκλειναν οι κάλπες, βρισκόταν στις 29° 36' πάνω απ' τον ορίζοντα. Τα δε τρία αστεράκια, που βρίσκονται πάνω απ' τον Ρίγκελ στη σειρά, δηλαδή η ζώνη του Ωρίωνα, βρισκόντουσαν (σωστά μαντέψατε!) στις 33° (και κάτι ψιλά) ακριβώς!
Αυτά τα γνωρίζουμε απ' τη λεζάντα που βγάζει το πρόγραμμα αυτό πάνω αριστερά, η οποία δεν φαίνεται στο απόσπασμα της οθόνης που παραθέτω. Επίσης, αυτό δεν είναι -φυσικά όχι!- το έδαφος της Αθήνας, αλλά ένα έδαφος-μαϊμού, γιά να καταλαβαινόμαστε πού βρίσκεται ο ορίζοντας. (Αντιστοιχεί σε κάποιο Γαλλικό χωριό, απ' όσα είδα στις ρυθμίσεις.)

Τί να κάνουμε, δεν συμπίπτουν πάντα οι επιθυμίες "αυτωνών" με τα φυσικά φαινόμενα! :-) Σημειώστε ότι ο Σείριος βρισκόταν ακριβώς στις 30° μόλις 4 λεπτά πιό πριν, δηλ. στις 18:56' ώρα Ελλάδος.

Θα με ρωτήσετε, πού βρίσκεται το περίεργο. Νομίζω πως, στο ότι η ψηφοφορία δεν άρχισε και δεν έληξε παραδοσιακά, με την ανατολή και τη δύση του Ηλίου (6:23' και 20:18', αντιστοίχως, στις 6 Μαΐου 2012). Αλλά και γιατί να μην πάει πχ 8 το πρωΐ με 8 το βράδυ, αν υποτεθεί ότι (όπως επισήμως δικαιολογούνται) δεν θέλανε να ταλαιπωρούνε το προσωπικό των εκλογικών τμημάτων και τους ψηφοφόρους; Ποιός σηκώνεται στις 6, να πάει να ψηφίσει στις 7;
Ακόμη μία δικαιολογία, ότι πάνε να κερδίσουν μία ώρα στην καταμέτρηση των αποτελεσμάτων, δεν ισχύει - διότι, έτσι κι αλλοιώς (με ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή όχι), πάντα έρχονται οι μεταμεσημβρινές ώρες της επόμενης Δευτέρας, γιά να φτάσουμε σε οριστικά αποτελέσματα. (Αφού αργούν, τα ρημάδια!)

Με δεδομένο, τώρα, ότι άλλα σημαντικά άστρα γιά τις τελετουργίες αυτού του είδους (πχ Σελήνη, Κρόνος, Βασιλίσκος, κτλ) δεν είχαν σημαντικά αζιμούθια, συμπεραίνω ότι το στήσιμο αυτό σημαίνει πως απλά μας παρακολουθούνε. Πώς δεν μας εγκατέλειψαν ποτέ, και να μη βάζουμε πονηρές ιδέες με το μυαλουδάκι μας, περί ελευθερίας, ανεξαρτησίας, κτλ. (Σωστά!... Υπολόγισαν την Πανσέληνο, θ' άφηναν απ' έξω τα υπόλοιπα; :-) ) Αλλά και πως τα "καλά" μας τ' αφήνουν γι' αργότερα!

Με την ευκαιρία... Η ορκομωσία Παπαδήμ(ι)ου άρχισε στις 11 Νοεμβρίου 2011, στις 16:14', αλλά τίποτε το σημαντικό από "πύλες" - το λέω, διότι έκανα το τέστ και γιά την αφεντιά του. Να τον θεωρούν "αναλώσιμον", τα λαμόγια; Ποιός να ξέρει...
Στο κάτω-κάτω, το θέμα είναι τί τον θεωρεί ο Ελληνικός Λαός! :-) Γιά τη γνώμη των λαμογίων, εχέσθημεν.

Στο μεταξύ, όλοι μιλάνε γιά επαναληπτικές εκλογές "σύμφωνα με το Σύνταγμα" (ναι, η συνταγματική νομιμότητα τους μάρανε - όταν το καταπατούσαν με τα "μνημόνια" και τα λοιπά κωλόχαρτα, ήταν καλά; ) κάπου μέσα στον Ιούνιο. Πιθανώτερες ημερομηνίες η 10η και η 17η.
Έλα, όμως, που οι Κυριακές του προσεχούς Ιουνίου περιλαμβάνουν και την 24η!

- Και τί μ' αυτό, ρε Εργοδότη;
Έεεε... νάαα... η 24η Ιουνίου 1717 είναι η μέρα, κατά την οποία ιδρύθηκε επισήμως το κεντρικό ποδιτσομάγαζο στην αγγλίτσα! Κι όχι μόνον αυτό!... Λέω να σας τρομάξω λιγάκι, αλλά υπάρχει και η αφίσα του οικοδεσπότη, που λέει να κυριαρχήσουμε επί του φόβου, οπότε ...μην τρομάζετε! :-)
Λοιπόν, στις 7 το βράδυ τοπική ώρα Ελλάδος, την Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012:

Ο Σείριος βρίσκεται ακριβώς στις 0° (δύει, διασχίζει τη γραμμή του ορίζοντα).
Ο Ήλιος στις 19° 20' (πολύ κοντά στο "υπερδιαστατικό" αζιμούθιο ύψους, των 19.47°').
Ο Κρόνος (πλανήτης συνδεδεμένος με τον θάνατο και το βαρύ κάρμα) στις 39° πάνω απ' τον ορίζοντα.
Το ίδιο και ο Ερμής, στις 39° πάνω απ' τον ορίζοντα, υποθέτω με την ιδιότητά του ως Ψυχοπομπός.
Και όλ' αυτά τα άστρα δύουν, ή οδεύουν προς τη δύση. ("Κατηφορίζουν", γιά να το απλουστεύσω.)Μ' άλλα λόγια, το όλο πακέτο σημαίνει: θάνατος, θάνατος, θάνατος. Γιά την Ελλάδα και τους Έλληνες, εννοείται. Στα πλαίσια αυτά, λοιπόν, περιμένω λίγο πριν τις επόμενες εκλογές, οι "στοές" και οι ποδίτσες να μας βγάλουν στο προσκήνιο το "πουλαίν", που θέλουν γιά πρωθυπουργό. (Μάλλον θα είναι κάποια "προσωπικότητα κοινής αποδοχής". Μπορεί και ο ...Κυβέλης, που λέγεται πως είναι δικός τους - ποδίτσας, παναπεί.)



Αθήνα, 24 Ιουνίου 2012, 19:00'
Μετέτρεψα την Αθήνα σε ...θάλασσα,
γιά να φαίνεται η δύση του Σείριου

Κανένα στοιχηματάκι, ότι οι επόμενες εκλογές θα προκηρυχθούν ...μαγικώς πως... αντί γιά τις 17/06, γιά τις 24/06; Και με ωράριο ψηφοφορίας από 7 το πρωΐ μέχρι 7 το βράδυ ακριβώς;

(Καλά να είμαστε, και να βρεθούμε κάποια στιγμή... και νά 'χουμε και λίγα λεφτά! Αν χάσω, κερνάω τον πρώτο γύρο τις μπύρες!)




twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more
Blog Widget by LinkWithin