menu

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

O ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΡΜΟΤΕΡΟΣ ΜΑΙΟΣ ΤΩΝ 132 ΧΡΟΝΩΝ!!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ « ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ PART2!!! »

Σε ασυνήθιστα για την εποχή ύψη φαίνεται να έχει « κολλήσει » το θερμόμετρο τον τελευταίο καιρό σημειώνοντας απανωτά « ρεκόρ » μην σας φαίνεται παράξενο θα το ανακαλύψετε το γιατί στο επερχόμενο άρθρο μου Παρατηρητές part 2!!!!. Ο περασμένος μήνας αναδείχθηκε ως ο δεύτερος θερμότερος Μάιος των τελευταίων 132 χρόνων μετά από τον Μάιο του 2010 !!!!
Οι μαγιάτικες θερμοκρασίες ήταν κατά πολύ υψηλότερες από τον μέσο όρο σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρειο Αφρική καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος της Βορείου Αμερικής και της Νοτίου Γροιλανδίας. Αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο το οποίο είχε φθινόπωρο οι θερμοκρασίες ήταν χαμηλότερες από το συνηθισμένο στην Αυστραλία, κάτι το οποίο παρατηρήθηκε επίσης στην Αλάσκα, προσέξτε, τη μόνη « ψυχρή » εξαίρεση στο βόρειο ημισφαίριο.
Συνολικά για τον πλανήτη, η περασμένη άνοιξη ήταν η τέταρτη θερμότερη εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα ενώ κατά τη διάρκεια του Μαΐου σε μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών καταγράφηκαν απανωτά ανοδικά θερμομετρικά επίπεδα ρεκόρ. 



Ο Μάιος του 2012 ήρθε επίσης να συμπληρώσει, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την Αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), δυο ενδεικτικά για το κλίμα του πλανήτη: ήταν ο 36ος κατά συνέχεια Μάιος καθώς και ο 327ος κατά συνέχεια μήνας του οποίου η μέση θερμοκρασία ήταν υψηλότερη από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα……. 

Το γεγονός φαίνεται να επιβεβαιώνει την ανοδική τάση που εμφανίζει η μέση θερμοκρασία της Γης τα τελευταία χρόνια. Όπως επισημαίνεται στα στοιχεία που δημοσίευσε η NOAA, ο τελευταίος Μάιος με θερμοκρασία χαμηλότερη από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα ήταν ο Μάιος του 1976 ενώ ο τελευταίος μήνας με θερμοκρασία κάτω του μέσου όρου ήταν ο Φεβρουάριος του 1985….γιατί όμως; 

Για την εξαγωγή των στοιχείων της η Αμερικανική υπηρεσία συνδύασε τις θερμοκρασίες που καταγράφηκαν καθόλη τη διάρκεια του μήνα στην ξηρά και στην επιφάνεια των θαλασσών. Η μέση θερμοκρασία του Μαΐου σε ξηρά και θάλασσα για όλο τον πλανήτη ήταν 15,46 βαθμοί Κελσίου κατά 0,66 βαθμούς υψηλότερη από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα. 

Ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος στην Βενετία προκάλεσε στο πέρασμα του μεγάλες υλικές ζημιές σε 12 σπίτια ενώ ξερίζωσε δέντρα και διέλυσε δεκάδες βάρκες και μικρά σκάφη. Ο ανεμοστρόβιλος που στην συνέχεια μετακόμισε βορειοανατολικά στις πόλεις Cavallino, Jesolo και Eraclea. Δεκάδες κάτοικοι και τουρίστες πήγαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα ευτυχώς…… 



Σοβαρές ζημιές προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την περιοχή των Λεχαινών. Καλλιέργειες βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας. Ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. 



Ο ανεμοστρόβιλος, έκοψε καλώδια της ΔΕΗ, ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε ζημιές σε θερμοκήπια, ενώ υπήρξαν και διακοπές ρεύματος.Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν και στις καλλιέργειες στην περιοχή με τους αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση. 



Θα βρείτε και θα καταλάβετε για τους τυφώνες αυτούς που δεν είχαν προηγούμενο στην μεσόγειο αλλά και όλες τις αλήθειες στο άρθρο που θα αναρτήσω στις επόμενες μέρες στο άρθρο μου Παρατηρητές part 2 !!!! Ένα άρθρο που θα ξεσηκώσει θύελλα συζητήσεων σε πολλούς τομείς αλλά και για να δείτε το τι μέλι γενέστε και τι μας περιμένει!!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε. 

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!! 




twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more
Blog Widget by LinkWithin