menu

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Κύμα εμφανίσεων UFOs πάνω από την Ελλάδα



Το 2012 εξελίσσετε σε μια σημαντική χρονιά στο χώρο της UFOλογίας αφού φαίνεται ότι η χώρα μας έγινε και πάλι κέντρο συχνών εμφανίσεων αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενων αντικειμένων (ΑΤΙΑ), μετά από ...μια μικρή περίοδο ανάπαυλας. Το προηγούμενο διάστημα οι καταγεγραμμένες εμφανίσεις UFO δεν έδωσαν σημαντικά στοιχεία στην έρευνα, αφού περιορίστηκαν σε φώτα (κυρίως νυχτερινά), και σε κάποιες φωτογραφίες και βίντεο χωρίς πολλές δυνατότητες επεξεργασίας. Επίσης ένα μεγάλο ποσοστό αναφορών δεν διασταυρώθηκε από δεύτερη πηγή, και όπως ισχύει και στο εξωτερικό από τους μεγάλους και σοβαρούς οργανισμούς, όταν μια εμφάνιση UFO δεν διασταυρώνετε από δεύτερη πηγή τότε δεν υπάρχει.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν φέτος και μάλιστα από τις αρχές του χρόνου, καθώς ένα σύνηθες φαινόμενο στο εξωτερικό, σπάνιο όμως στους ελληνικούς ουρανούς, δηλαδή η εμφάνιση στόλων UFO, έκανε την παρουσία του αισθητή κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα.
Ειδικά τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης τα οποία κορυφώθηκαν τον Ιούνιο έκαναν μεγάλες ιστοσελίδες του εξωτερικού να στρέψουν τα βλέμματα τους μετά από αρκετό καιρό στην χώρα μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ιστοσελίδα abovetopsecret 
μια από τις κορυφαίες παγκοσμίως και με χιλιάδες αναγνώστες καθημερινά.
Από τις αρχές του χρόνου αναφορές για εμφανίσεις στόλων UFO κατέφθαναν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κυρίως από Θεσσαλονίκη, ακολούθησε η Λάρισα και η Κατερίνη ενώ μετά το Πάσχα τα αντικείμενα έκαναν την εμφάνιση τους σε περιοχές της Αττικής όπως Ηλιούπολη, Πειραιάς κ.α.
Την άνοιξη το φαινόμενο έγινε οραρό πάνω από την Κρήτη με χαμηλές πτήσης δυο φωτεινών αντικειμένων για αρκετά βράδια και με δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες σε όλο το μήκος και πλάτος του νησιού!
Η κορύφωση ήρθε τον Ιούνιο όταν στόλοι 12 έως 14ων αντικειμένων διέσχιζαν σχεδόν καθημερινά τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, ενώ ορατά έγιναν και από άλλα σημεία της χώρας όπως Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Ήπειρο.
Αν κάνουμε μια μικρή βόλτα στο παρελθόν στον ελληνικό αλλά και στο διεθνή χώρο της UFOλογίας θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ένα φαινόμενο το οποίο ονομάζετε ‘’κύμα εμφανίσεων’’, δηλαδή επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις- συγκεντρώσεις UFO σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.
Ο John Keel, γνωστός αμερικανός δημοσιογράφος και ερευνητής των UFO, μιλάει για ‘’παράθυρα’’, υπονοώντας ότι η περιοχή της εμφάνισης κύματος είναι ένα παράθυρο όπου τα UFO εισέρχονται στον φυσικό μας χώρο.
Ο Dr Bernard E. Finch από το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρεί ότι υπάρχουν μόνιμες ‘’πύλες’’ ή σημεία στο διάστημα όπου η είσοδος και η έξοδος από τη μια διάσταση στην άλλη είναι δυνατή. Όταν η τροχιά της γης γύρω από τον Ήλιο θα διασχίσει μια από αυτές τις πύλες τότε εκείνη θα ανοίξει επιτρέποντας στα UFO να εισέρθουν.
Πριν από το μεγάλο κύμα του 1947 (χρονιά της πρώτης σύγχρονης αναφοράς για UFOs), έχουν καταγραφεί πολύ λίγα παρόμοια κύματα. Ως παράδειγμα αναφέρουμε τα κύματα μυστηριωδών αερόπλοιων στις Η.Π.Α (1896), και στην Αγγλία (1909), καθώς και τα κύματα από «πυραύλους φαντάσματα» στη Σουηδία και την κεντρική Ευρώπη (1956).
Τα σημαντικότερα κύματα UFO εκτός από το μεγάλο κύμα του 1947, παρατηρήθηκαν στην Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία το 1954, στη Βραζιλία το 1967, στην Νέα Γουινέα το 1958, στην ΕΣΣΔ το 1968 και στις Η.Π.Α το 1952,1957, 1965-67, και 1973. Ένα νέο παγκόσμιο κύμα εμφανίστηκε το 1979.
Οι μέχρι σήμερα κοινωνιολογικές και άλλες μελέτες (συσχετισμός κύματος – δημοσιευμάτων για UFO, περιοδικές εμφανίσεις σε σχέση με τη θέση διαφόρων πλανητών κτλ), δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν το φαινόμενο.


Η Ελλάδα φυσικά δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Εκτός το φετινό κύμα της Βόρειας Ελλάδας, στην ελληνική βιβλιογραφία υπάρχουν αρκετές ακόμα περιπτώσεις , αλλά εμείς θα επικεντρωθούμε σε τρεις χαρακτηριστικές.
Την πρώτη την συναντάμε το 1974 όταν ένα κύμα εμφανίσεων το οποίο διήρκεσε τρεις περίπου μήνες έγινε ορατό πάνω από την Εύβοια.
Πιο συγκεκριμένα: στις 16/4/1974 στις 00:30 θεάθηκε ένα κιτρινωπό αντικείμενο το οποίο ήταν αθόρυβο, είχε μικρή ταχύτητα και πετούσε σε ύψος 600-700 μέτρων. Πριν εξαφανιστεί εξέπεμπε διάφορες λάμψεις.
6/5/1974: στις 8:30μμ θεάθηκε ένα αντικείμενο του οποίου το χρώμα ήταν κιτρινωπό και εξαφανίστηκε πίσω από την Δίρφυ. Είναι αξιοσημείωτο ότι το UFO βρισκόταν υπό τη συνοδεία δυο αεροσκαφών τα οποία το παρακολουθούσαν πολύ στενά.
7/6/1974: στις 11:50μμ ένα δισκοειδές UFO έκανε περίεργες κινήσεις πάνω από την Κύμη και μετά από λίγο απομακρύνθηκε.
8/6/1974: στις 10:30μμ μάλλον το ίδιο UFO προβαίνει στις ίδιες κινήσεις με το προηγούμενο.
30/6/1974: στις 00:15 εμφανίστηκε ένα αθόρυβο αντικείμενο με κατεύθυνση από βορρά προς νότο. Αυξάνοντας την ταχύτητα που έφτασε πάνω από τη Μονή Σωτήρα και άλλαξε πορεία. Εξαφανίστηκε σε ύψος 600-700 μέτρων εκπέμποντας κόκκινες λάμψεις.
2/7/1974: εμφανίστηκε ένα κίτρινο αντικείμενο σε ύψος 1000-2000 μέτρων με κατεύθυνση από ΒΔ προς ΝΑ. Αργότερα φάνηκε να εκπέμπει λευκές λάμψεις σαν άστρο και χάθηκε.
10/7/1974: στις 10:08πμ εμφανίστηκε ένα κιτρινωπό αντικείμενο με διεύθυνση από βορρά προς νότο. Στις 10:15πμ έσβησε αφού εξέπεμψε 3 φωτεινές λάμψεις.


Μακεδονία, Θεσσαλία και Ήπειρος
Το δεύτερο κύμα θα κάνει την εμφάνιση του πάνω από την Μακεδονία τη Θεσσαλία και την Ήπειρο τον Νοέμβριο του 1981.
Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 1981 εκατοντάδες κάτοικοι από την Μακεδονία, την Ήπειρο και την Θεσσαλία παρατήρησαν φωτεινά αντικείμενα στον ουρανό να εκτελούν εκπληκτικές μανούβρες και να αλλάζουν σχήμα και χρωματισμό.
Την επομένη η εφημερίδα Εγνατία δημοσιεύει την εμπειρία της κυρίας Δ. Σ, κατοίκου Πτολεμαΐδας: «άνοιξα το παράθυρο να αερίσω το σπίτι από τα τσιγάρα όταν αισθάνθηκα μια περίεργη ζέστη να με πνίγει. Κοίταξα λίγο δεξιά κι αντίκρισα ένα πράγμα τεράστιο σαν αχλάδι. Τα έχασα και άρχισα να τσιρίζω. Ήρθε ο μικρός μου γιος στο παράθυρο. Τον άρπαξα και έτρεξα μέσα στο σπίτι. Ο άντρας μου πήγε να κοιτάξει και αυτός από το παράθυρο, αλλά δεν είδε τίποτα και τώρα με κοροϊδεύει. Το αντικείμενο από το σπίτι απείχε 500 μέτρα και ήταν σε ύψος 100 μέτρων».
Αυτόπτης μάρτυρας ήταν και ο Π.Ε. κάτοικος Σκύδρας Πέλλας:
«ήταν κάτι φανταστικό κάτι το ανεπανάληπτο. Δεν φοβήθηκα καθόλου. Γιατί να φοβηθώ άλλωστε; πετούσαν σχετικά χαμηλά. Περίπου στα 1000 μέτρα και προχωρούσαν αργά. Τα έβλεπα γύρω στα 10 λεπτά, πήρα την κόρη μου στο παράθυρο και τα χάζευε και εκείνη. Από την χαρά της μάλιστα χτυπούσε παλαμάκια. Ήταν πολύ όμορφα. Έμοιαζαν με χριστουγεννιάτικα στολίδια. Σχεδόν σφαιρικά, λαμποκοπούσαν στο χρώμα που έχει το γνήσιο κοκκινέλι».
Η εφημερίδα Εγνατία καταγράφει το γεγονός στην πρώτη σελίδα: «τρία πελώρια ΑΤΙΑ με δυνατή κόκκινη λάμψη ¨περιόδευαν¨ επί μια ώρα χθες το απόγευμα στον ουρανό της Μακεδονίας και της Λάρισας αναστατώνοντας τους κατοίκους, τη χωροφυλακή και την πολεμική αεροπορία. Μαχητικά αεροπλάνα από την Θεσσαλονίκη και την Λάρισα σηκωθήκαν κατά των ΑΤΙΑ αλλά όταν πλησίασαν στους τόπους όπου είχε καταγγελθεί ότι εμφανίστηκαν, τα ΑΤΙΑ είχαν εξαφανιστεί».
Στη συνέχεια του ρεπορτάζ αναφέρεται ότι τα τρία πελώρια ΑΤΙΑ «έγιναν αντιληπτά από τα πληρώματα των περιπολικών της χωροφυλακής που ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πολεμική αεροπορία για να τα κυνηγήσουν χωρίς αποτέλεσμα. Πρωτοεμφανίστηκαν στην Πτολεμαΐδα. Άλλοι μιλάνε για σκάφη σε σχήμα αχλαδιού και άλλοι για μικρούς ήλιους».
Η τοπική εφημερίδα της Λάρισας Ελευθερία στην πρώτη σελίδα γράφει: «μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα έκαναν και χθες για τρίτο κατά σειρά 24ωρο την εμφάνιση τους πάνω από την πόλη μας και σε άλλες περιοχές του νομού μας. Στις 6μμ φωτεινό αντικείμενο πετούσε αργά σε μεγάλο ύψος πάνω από την Αγιά και για αρκετή ώρα το παρακολούθησαν όλοι σχεδόν οι κάτοικοι της Μελίβοιας.
Στη Διοίκηση Χωροφυλακής Λαρίσης αναφέρθηκε με σήμα από το Αστυνομικό Τμήμα Τιρνάβου ότι στις 6.15 μμ εθεάθη δυτικά της πόλεως φωτεινό αντικείμενο που έμοιαζε με μεγάλο αστέρι. Κινείτο αργά προς τα δυτικά και χάθηκε στον ορίζοντα γύρω στις 7.30μμ.
Αναφέρθηκαν εμφανίσεις στο Βόλο, στα Τρίκαλα και στην Βόρεια Ελλάδα»


Κρήτη
Η Κρήτη θα βρεθεί στο επίκεντρο το 1989 με ένα κύμα εμφανίσεων το οποίο θα διαρκέσει μόλις λίγες ημέρες, όμως με μεγάλη ένταση και με φαινόμενα δευτέρου τύπου!
Την Πέμπτη 7/12/1989 ώρα 18:15, θέαση στην περιοχή Μαλλιάδες Ηρακλείου.
Σάββατο 9/12/1989, απόγευμα, θέαση στην περιοχή Ηρακλείου.
Κυριακή 10/12/1989, ώρα 19:40 θέαση στην περιοχή Ηρακλείου.
Δευτέρα 11/12/1989, απόγευμα, θέαση στην περιοχή Ηρακλείου.
Τρίτη 12/12/1989, ώρα 17:30, θέαση στην περιοχή Αγ. Βαρβάρας Ηρακλείου.
Τρίτη 12/12/1989, ώρα 21:00, θέαση στην περιοχή Σέλλια Ρεθύμνου.
Από τις ανταποκρίσεις των εφημερίδων μαθαίνουμε ότι επί 13 ημέρες η Κρήτη έχει συνεχείς εμφανίσεις ΑΤΙΑ.
Στις 7/12/1989 γύρω στις 7:00 το βραδύ στην περιοχή των Μαλλιάδων Ηρακλείου ένα τεράστιο φωτεινό αντικείμενο ανεβοκατέβαινε συνέχεια και έδινε την εντύπωση ότι προσπαθούσε να προσγειωθεί.
Στις 12/12/1989 από τις 5:30 έως τις 6:30 το απόγευμα στις περιοχές Αγίου Μύρωνα, Κρούσωνα, και Αγ. Βαρβάρας Ηρακλείου οι κάτοικοι βλέπουν ένα ιπτάμενο αντικείμενο τεραστίων διαστάσεων, στρογγυλό να εκπέμπει έντονο λευκό φως και προς τα κάτω φωτεινές ακτίνες με πράσινο χρώμα. Πετούσε σε χαμηλό ύψος για μια ώρα και ύστερα απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα. Το ίδιο βράδυ γύρω στις 21:00 ο πρόεδρος του χωριού Σέλλια Ρεθύμνου κ. Κουρμουλής ειδοποίησε τους κατοίκους του χωριού για να δουν ένα ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο να πετάει αργά πάνω από το χωριό, να κάνει απότομους ελιγμούς να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα και να απομακρύνεται. Είχε στρογγυλό σχήμα. Την ώρα που το ΑΤΙΑ ίπτατο πάνω από την περιοχή, οι τηλεφωνικές συσκευές έδιναν αλλοιωμένο ήχο και οι τηλεοράσεις σταμάτησαν να λειτουργούν σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Μόλις το ΑΤΙΑ απομακρύνθηκε όλα αποκαταστάθηκαν.


Όπως γίνετε αντιληπτό το φαινόμενο ‘’κύμα’’ δεν είναι κάτι νέο ούτε στον ελληνικό αλλά ούτε στον παγκόσμιο χάρτη. Είναι ένα φαινόμενο με παρελθόν, με παρόν και με βάση τις στατιστικές και με μέλλον. Είμαστε τυχεροί που το βιώνουμε και μπορούμε να το μελετήσουμε και να το καταγράψουμε, και ας ελπίσουμε ότι το συγκεκριμένο κύμα στη Βόρειο Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος του.
Ερ.Ε.Ν.Ζω (Έρευνα Εξωγήινης Νοήμονος Ζωής)




Σ. Αικατερινίδης, Εξωγήινα όντα στην Ελλάδα τ.1
Αστρική επαφή – UFO, τ.10, Δεκέμβριος 1981
Εγνατία, Πέμπτη 12/12/1981
Μ. Ποδότας, Φάκελος Ελλάδα
http://www.ufoevidence.org/documents/doc1666.htm
NICAP









twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more
Blog Widget by LinkWithin