Πολλά έχουν γραφτεί και ακόμα περισσότερα λέγονται σχετικά με τον πλανήτη Χ. Τα περισσότερα από αυτά έχουν σκοπό τον αποπροσανατολισμό του κόσμου. Για τον λόγο αυτό όλο το βάρος των προσπαθειών τους το έχουν ρίξει στο να στρέφουν τους απλούς ερευνητές σε λάθος κατευθύνσεις! Οι οποίες είναι στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Έτσι ώστε να μην μπορούν να δουν το πραγματικό πρόβλημα, και το μέγεθος του! Οι περισσότεροι δε από αυτούς προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα πρέπει να αναζητούμε τον πλανήτη Χ πίσω ή δίπλα από τον Ήλιο χρησιμοποιώντας διαφόρων ειδών φίλτρα. Τα αποτελέσματα φυσικά των ερευνών αυτών είναι απογοητευτικά.
Κανείς δεν εξηγεί στον κόσμο ότι αν θέλεις να παρατηρήσεις τον ουρανό αυτό μπορείς να το κάνεις μόνο της βραδινές ώρες. Δηλαδή το αυτονόητο.Αυτός είναι ουσιαστικά και ο λόγος που οι περισσότεροι απαξιώνουν το θέμα. Αν και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας θα έπρεπε να είναι το πρώτο θέμα που θα μας απασχολούσε μιας και είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Βέβαια οι κυβερνώντες έχουν φροντίσει να μας απασχολούν άλλα προβλήματα όπως το τρέχουμε και να μοιράζουμε βιογραφικά σε κάθε απίθανη εταιρεία. Να παρακαλάμε για να βρούμε μια απασχόληση ακόμα και αν δεν είναι βέβαιο ότι θα πληρωθούμε, εκεί μας κατάντησαν!
Το τελευταίο διάστημα έχω λάβει δεκάδες μηνύματα ανθρώπων που ζητάνε περισσότερες πληροφορίες για τον πλανήτη Χ. Την θέση του στον ουρανό. Τη μέσα χρειάζονται για να τον παρατηρήσουν κτλ.
Το 2009 λοιπόν ήταν η χρονιά που τον παρατηρήσαμε για πρώτη φορά στο νυχτερινό ουρανό. Για την ακρίβεια αυτό που είδαμε ήταν ένα άστρο ελαφρός λαμπρότερο από τα υπόλοιπα αστέρια και συμπεριφερόταν σαν πλανήτης σε σημείο που δεν υπήρχε πλανήτης. Μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια χιλιόμετρα κάτω από τον πλανητικό δίσκο. Βέβαια τότε μας έλεγαν ότι είμαστε τρομολάγνοι και ότι αυτό που βλέπαμε δεν ήταν τίποτα άλλο από τον πλανήτη Δία.
Το 2010 ο πλανήτης Χ είχε ήδη γίνει το πιο λαμπρό αστέρι στον ουρανό. Βέβαια οι επιστήμονες συνέχισαν να μας λένε ότι λόγο κάποιον ανωμαλιών στην ατμόσφαιρά του Δία υπήρχε αυτή η λάμψει και μάλιστα σε μερικά χρόνια το φαινόμενο θα επαναλυφτεί μιας και είναι περιοδικό το φαινόμενο.
Πέρσι το 2011 ο πλανήτης Χ είχε γίνει τετραπλάσιος από οποιοδήποτε ουράνιο σώμα στον ουρανό (αστέρι-πλανήτης) και φυσικά επειδή η θεωρία του Δία δεν μπορούσε να σταθεί πια έψαξαν για άλλη δικαιολογία που θα ακούγεται ευχάριστη στα αυτιά όλων αυτών που έτσι και αλλιώς θα κάνουν την καζούρα τους από τον καναπέ τους. Όλους αυτούς που όποτε πας να τους ανοίξεις τα μάτια σου πετάνε κάποιες μπούρδες και τελειώνει εκεί η κουβέντα. Πέρσι λοιπόν μας άλλαξαν το παραμύθι για να έχουμε σασπένς στην υπόθεση και μας είπαν ότι ο πλανήτης Κρόνος κάνοντας των 12ετή κύκλο του είχε τα στεφάνια του σε τέτοια θέση ώστε να πολλαπλασιάζετε το μέγεθός του.
Σήμερα εν έτη 2012 ο πλανήτης Χ έχει ξεπεράσει κατά πολύ το μέγεθος των άστρων και των γειτονικών πλανητών. Για την ακρίβεια το μέγεθος του είναι περίπου στο 1/6 του Φεγγαριού. Ενώ είναι το δεύτερο ουράνιο σώμα που μπορείς να το δεις μέχρι και τα πρώτα λεπτά της ανατολής του Ήλιου (πριν αποκτήσει δηλαδή την πλήρη λαμπρότητά του ). Φυσικά τα πρώτα λεπτά της ανατολής τον πλανήτη Χ δεν θα τον δείτε δίπλα στον Ήλιο αλλά περίπου σε μια γωνία μεταξύ 70 και 80 μοιρών στον ουρανό σε σχέση με τον Ήλιο (σχεδόν κατακόρυφα). Τώρα όσοι θέλουν να τον παρατηρήσουν το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην ανατολή και θα τον δούνε να ανατέλλει λίγο μετά της 04:00 τα ξημερώματα. Βέβαια ή ώρα έχει άμεση σχέσει με τον μήνα που θα γίνει η παρατήρηση. Η ώρα που σας δίνω είναι η ώρα ανατολής του τώρα αρχές Σεπτέμβρη 2012. Για να τον παρατηρήσετε δεν χρειάζεται να έχετε ειδικό εξοπλισμό φυσικά αν διαθέτετε ή μπορείτε να δανειστείτε τόσο το καλύτερο. Δεν χρειάζεται να είναι τηλεσκόπια μιας και είναι δύσκολο από ερασιτέχνες να σκοπέψουν στον ουρανό μιας και το είδωλο είναι ανεστραμμένο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά κιάλια ή ακόμα καλύτερα και βιντεοκάμερες με μεγάλο ζουμ. Επίσης δεν είναι απαραίτητο να είσαστε στο απόλυτο σκοτάδι για την παρατήρηση είναι ορατός ακόμα και από το κέντρο μεγαλουπόλεων όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αν έχετε την δυνατότητα να το δείτε από την εξοχή τότε θα αντιληφθείτε και το πόσο κοντά μας βρίσκετε.
Πηγη: Ε.Ο.Ε.